Vyšehrad 26. - 28. května 2017

Bezobalu

Bezobalu představí senzaci moderní vědy - nově objevený článek evolučního řetězce, homo cucullus!  

Už jste slyšeli o homo cucullus? Jde o nově objevenou mutaci druhu homo sapiens. Tzv. člověk obalový žil tak dlouho v sepětí s jednorázovými obaly, až s nimi srostl a sám se stal jedním velkým obalem. Doposud žil mimo obzor naší civilizace, ukryt na smetištích, z nichž vycházel pouze pod rouškou tmy. Již ale nadešel čas představit jej veřejnosti na světle denním, a to přímo v Míčovně Pražského hradu! Ale nebojte, Bezobalu ukáží i jak této mutaci předejít a ještě si přitom vychutnat jednodušší život ve stylu zero waste, tedy bez zbytečného odpadu. Vyzkoušíte si tipování obnažených potravin, které jsou tak kvalitní, že se nemusí stydět ukázat se bez obalu. Ochutnáte exkluzivní sušené ovoce, odhalíte tajemství vzniku prvotřídní čokolády a vyzkoušíte další překvapení z bezobalové spíže a kuchyně.

Dámy a pánové, přistupte blíže, spektákl začíná!


Tým bezobalu  

STÁNEK Č. 7 V MÍČOVNĚ 

- praktická ukázka nakupování "nahých" potravin, které si můžete odnést s sebou domů, aby vám chuť festivalu vydržela ještě déle. Všechny kvalitní potraviny od Bezobalu nakoupíte za speciální cenu 1 Grand.

Festivalová nabídka

Mangoldové závitky se slunečnicovo-dýňovým paté. 3 G
Veganský meringue se slaným karamelem. 2 G
Peanut butter cups. 3 G
Čokoládový talířek. Ochutnejte opravdovou čokoládu ve všech fázích její výroby. 3 G
Tropická květina. Sušený banán a ananas aranžované do tvaru květiny. 2 G
Degustační talířek malý. Výběr kvalitních oříšků a sušeného ovoce 2 G
Degustační talířek velký. Výběr kvalitních oříšků a sušeného ovoce. 3 G
Ořechový pytlík. Plátěný pytlík plněný směsí kvalitních čerstvých ořechů na pozdější mlsání. 6 G
Ovocný pytlík. Plátěný pytlík plněný směsí kvalitního sušeného ovoce bez cukru a konzervantů na pozdější mlsání. 6 G

Cesta bezobalové čokolády

Chocolate craving, česky bažení po čokoládě. Mnoho z nás ho mívá a mnoho z nás ho uspokojuje tabulkou mléčné čokolády, tabulkou plnou cukru, mléčného tuku, dalších aditiv a náhražek. Tomu jsme se rozhodli postavit a představit lidem jinou čokoládu, která je směsí surovin pocházejících pouze z kakaového bobu a troškou třtinové šťávy k doslazení. Dvorní čokolatiér Bezobalu, pan Bačík, si sám vybírá a vozí kakaové boby z Ekvádoru, a to výhradně z farem, kde dbají na pracovní podmínky zaměstnanců. Sám pak usušené boby rozemele a následně zpracuje na kakao, kakaové máslo, kakaovou hmotu, ze kterých pak míchá výslednou čokoládu. Přijďte se na náš stánek dozvědět, jak "jiná" čokoláda vzniká a ochutnat všechny produkty z kakaového bobu.

 

Umístění v Míčovně:

7
Mapa Míčovny


 
K vašemu restaurantu vede labyrint. Jakmile objevíte správnou cestu – obvykle nehledáte další.
Anonym
Top
English