ZA 62 DNÍ
Vyšehrad 26. - 28. května 2017

Kokoza

... aneb z kuchyně do komposteru a zase zpět.

Ústředním tématem letošní expozice je „kuchyně“ a to ta, kterou má většina z nás doma. Právě v našich kuchyních totiž kromě dobrého jídla vzniká i nezanedbatelné množství organických zbytků, které je možné dál zpracovat a využít.

Kromě kompostování se budeme točit kolem uzavřeného cyklu jídla. Znáte to. Zbytky z kuchyně přímo v místě vzniku snadno zpracujete na organické hnojivo, které lze využít pro pěstování bylinek nebo zeleniny. Poté, co zeleninu a bylinky zpracujeme, zbytky putují do kompostéru a kruh se tak uzavírá.

Kokoza cuketa v pytli   Kokoza jahoda


STÁNEK Č. 5 V MÍČOVNĚ:

- praktické informace a poradenství ke kompostování a pěstování ve městě
- miniworkshopy přímo na stánku: vermikompostování, osaďte si samozavlažovací květináč na míru

Něco domů košík


S sebou si též budete moci odnést vybavení pro hladký start vaší pěstitelské a kompostovací sezony a také něco dobrého na zub:

Čerstvé bylinky v květníku - 3 Grandy
Kompostovací pytlíky - 3 Grandy
Seedbomby - 4 Grandy
Knihy s tématikou kompostování a pěstování ve městě - 12 Grandů
Dárková poukázka - 20 Grandů
Designový samozavlažovací květináč - 4 Grandy
Kompost cupcake/limitovaná edice - 3 Grandy
Rukavice – 8 Grandů
Hmyzí domky – 16 Grandů
Zástěry – 16 Grandů
Diář – 13 Grandů

 

Umístění v Míčovně:

5
Mapa Míčovny


 
Apetit je hlad v luxusním vydání.
Anita Danielová
Top
English