Vyšehrad 26. - 28. května 2017

Nápady

1x týdně Vám přinášíme aktualitu ze světa Taste Waste.

 

Naleznete zde nejen novinky na trhu, ale i tipy a triky šéfkuchařů, rady jak se vyhnout zbytečnému plýtvání a hlavně Vaše nápady.

 

Pokud máte něco, s čím byste se s námi chtěli podělit, pište na anna@grand-restaurant.cz

 

Více o naší filozofii Taste Waste se dozvíte na úvodní stránce


Zbytky
23.6.2017

Co uvařit k obědu? Koukněte se nejdřív do lednice a zpracujte zbytky! Často vás to dožene k úžasným kombinacím a neobvyklým chutím! Buďte nápadití a neplýtvejte.

Chlebíčky
1.6.2017

Chlebíčky jsou tou nejvděčnější možností, jak zpracovat nevyužité suroviny z předešlého dne - variací je totiž tisíce a vaší kreativitě se nekladou žádné meze!

Odpad
23.5.2017

Tohle všechno jsou zbylé obaly po krátkém nevelkém obědě na dálnici pro pouhé 2 osoby. Jediné, co lze znovu použít je plastový podtác...

Daisies
19.5.2017

Dříve se jim přezdívalo všelék. Mají úžasné účinky na trávení a imunitu, pomáhají při bolestech a nachlazení, jsou bohatým antioxidantem a právě teď mnohým z nás rostou na zahradě - ano, zase ty sedmikrásky. Tak je neposekejte, raději s nimi zdobte pokrmy!

Třídění odpadu
12.5.2017

Je třeba začít od dětí! A v pražské Stromovce to vzali za správný konec - udělali bohatý zábavný program pro naše nejmenší a k tomu osvětu v oblasti šetření naší planety. Mimo jiné děti informovali i o bioodpadu, elektroodpadu či třídění barevného skla. Palec nahoru!

Burgery
4.5.2017

Grilovací sezóna se blíží - mějte fantazii! My jsme si udělali burgery "co dům dal": tu zbytek hořčice, tam lžička pesta, okurčička a cibulka z předešlého dne, trocha potlučených rajčátek a do masa hluchavky, co jsme nasbírali při procházce kolem vody:)

Důmyslná váza
28.4.2017

Také často hledáte "tu správnou" vázu? - Udělejte si vlastní a ještě při tom recyklujte a chraňte planetu!

Mušle a korky
21.4.2017

Z odpadu umělecké dílo! Kreativní Katalánci vytvořili v zapadlé rybářské restauraci dekoraci na stůl z prázdných lastur a korků od vína. Voilà!

Newejstujte!
13.4.2017

Na plakátu stojí: "Přemýšlejte o tom, co nakupujte. Vařte s láskou. Používejte méně mouky a masa. Jezte lokálně. Servírujte tak akorát. Zpracujte zbytky."

San Francisco
7.4.2017

Strop židovského muzea moderního umění v San Franciscu zdobí desítky glóbusů z druhé ruky a použitých hraček. Není nad to dát věcem "nový život"...




 
K vašemu restaurantu vede labyrint. Jakmile objevíte správnou cestu – obvykle nehledáte další.
Anonym
Top
English