Vyšehrad 26. - 28. května 2017

Chateau Mcely, Piano Nobile

Chateau Mcely, Piano Nobile
Živá hudba
Salónek
Zahrádka
Bezbariérová
Parking
Dětský koutek
Se psem
Nekuřácký prostor
TOP100
Farmářské produkty
Mcely 61
Mcely
289 36
8–22.30, denně

tel.: 325600000
Zvláštnost:
Pohádkový zámek uprostřed anglického parku. Vybírat můžete z pokrmů vycházejících z tradice bývalých majitelů Thurn-Taxisů. Italský nádech mají recepty inspirované babičkou Cusumano, lokální pocházejí od chefa Honzy Štěrby. Za příznivého počasí lze posedět v zámeckém patiu nebo si užít piknik přímo v trávě.
Najdete nás :
28. 5. 2017 - stánek 15

Štěrba Jan


672.jpg

Šéfkuchař Honza Štěrba má k zámku Mcely velmi blízko jak kuchařskou filozofií, tak i původem, pochází z nedalekého Nymburka. Honza je členem kuchařského týmu prakticky od otevření Chateau Mcely a postupným získáváním cenných zkušeností se propracoval až na pozici šéfkuchaře. Pro letošní rok byla také díky jeho píli vyhlášena restaurace Piano Nobile jako nejlepší v České republice dle Maurerova nezávislého průvodce Grand Restaurant 2014.

 

Honza pokračuje ve vedení Restaurace Piano Nobile cestou oblíbené kombinace tradičních receptů rodiny Thurn-Taxisů a italské inspirace babičky Cusumano. Bohaté zkušenosti s italskou kuchyní měl možnost získat při svém působení v oblasti Gatteo Mare přímo v Itálii. Kromě kreativního vymýšlení novinek do sezónního menu je Honzovým každodenním cílem a snahou i hledání místních dodavatelů surovin té nejvyšší kvality.

 

"Rád vymýšlím nejrůznější delikatesy, které jsou postavené pouze na kvalitních surovinách pokud možno z místních zdrojů tak, abychom vám pomohli dosáhnout rovnováhy těla i duše. Námi předložené pokrmy jsou připravovány podle dnešního moderního stylu, tedy v odlehčené formě."

 

Naše kuchyně vám mimo jiné nabízí i čerstvé domácí bylinky ze zámeckého skleníku, bio lososa a další pochoutky uzené přímo v zámecké udírně, domácí čerstvý chléb a pečivo, které jen podtrhují neobvyklý zážitek z harmonie chutí, které si z vaší návštěvy odnesete.

 

"Na vaření mě hlavně baví, že nejde o monotónní práci. Dnes už se nevaří podle přesných receptů, ale je třeba improvizovat podle právě dostupných nejkvalitnějších surovin a ingrediencí. Důležité je také individuální přání každého hosta, kterým se snažím vyjít vstříc a díky nimž je má práce každý den jiná."



 
Popíjej staré víno, chceš-li vesele stárnout.
Latinské přísloví
Top
English