Vyšehrad 26. - 28. května 2017
Filtrovat podle projektu:
blank_ico
gr_ico
grf_ico
pff_ico


Komentáře

Boddie

Food Guru

  10

plus 1
minus 0

(13. 9. 2017 16:20:40)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Maso a kobliha
Vycpaná zvířata v čele s vypelichaným zajícem mi chuť k jídlu nepřidají. Vepřové kůžičky s avokádem krásně křupavé. Klasický sendvič: maso, sýr, zelí a vejce mě neuchvátil. Celý koncept je dělaný vlastně na koleně, po domácku. Výhodou je rychlost, za jakou je jídlo na stole.
 

Pavel Heřmánek

Connoisseur

  1

(14. 9. 2017 08:27:50)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Maso a kobliha
Děkuju za tip Boddie. O tomhle podniku jsem vůbec nevěděl. Zajdu vyzkoušet. Podávají tam zajímavé pokrmy :-).
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 2
minus 0

(13. 9. 2017 16:11:08)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Zastávka na večeři. Jídlo velmi dobré: ochutnal jsem kulajdu i foie gras, objednal si telecí tartar a hovězí žebro v koprovce. Porce byla tak obrovská, že jsem jídlo málem nezdolal. Jednotlivé chody velmi drahé, především předkrmy. Překvapila mě však velmi hezky zařízená restaurace. Minimalisticky, nikde se neválí mraky mlýnků, ošatek, bůžků apod. jak je tomu zvykem v některých rádoby selských restauracích včetně třeba Modrých kachniček v Praze. Architekta musím pochválit, cítili jsme se dobře.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 1
minus 0

(13. 9. 2017 15:59:25)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: U Kašpárka
Velmi dobrá svíčková, průměrné pivo, obsluha kmitá a zvládá polední nápor s bravurou.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

(13. 9. 2017 15:57:14)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: La Finestra
Tomáš Juřík je šéfkuchařem ve Finestře, to jsem netušil. Předkrmy z mořských plodů bezvadné, jen smažená treska byla rozbředlá. Smutná epizoda=jehněčí do mrtva... hmm. Jíst se to nedalo, nebylo také účtováno, nálada ovšem na bodu mrazu. Příjemné Pinot Grigio ovšem velmi drahé, což platí o celém vinném lístku. Číšník na mě v závěru mluvil anglicky. Bože, máš tady jen 3 stoly chlape! Tak to tedy ne. Budu chodit jenom do těch restaurací, kde jsem se nikdy nezklamal.
 

Petr R.

Gourmet

(15. 9. 2017 08:21:43)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: La Finestra
Mohu se Vás zeptat co to znamená "jehněčí do mrtva"? Je to obecné označení nepoživatelného jídla nebo nějaký konkrétní průšvih v kuchyni?
 

Boddie

Food Guru

  10

(15. 9. 2017 11:55:54)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: La Finestra
Dobrý den. Mínil jsem tím situaci, kdy maso bylo vystaveno vysoké teplotě výrazně delší dobu, než bylo zdrávo. Je to takové well done na druhou. Maso je pak vysušené, ztvrdne tak, že se ani nedá pořádně ukrojit. Na řezu je pak úplně šedé, nemá červenou nebo červenohnědou barvu masa. Chuťově nula, tedy kdybyste ten kousek chtěl rozkousat. Já si objednávám biftek rare nebo medium rare. Zvěřinu a jehněčí pak raději medium.
 

Petr R.

Gourmet

(15. 9. 2017 12:06:52)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: La Finestra
Rozumím, děkuji za odpověď, zase jsem se naučil další pojem.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

(13. 9. 2017 15:37:51)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Tragédií byla obsluha. Nevím, zda je vhodné nechat v tak drahé restauraci obsluhovat učně (tedy zřejmě šlo o učně). Mladý nešťastník, který skoro neumí mluvit, jak se stydí, se stává pouhým nosičem talířů. Komunikativní slečna se nestydí, ale dlouho zápolí s otevřením lahve vína před mýma očima. No, nebylo to ani moc úsměvné, spíš k pláči. Stalo se, co se stát muselo=přetržený špunt.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

(13. 9. 2017 15:36:30)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Jídlo velmi dobré, pappardelle s ossobucem, roláda z hovězího carpaccia, opečený filet z platýze s krevetovým ragú, čočkou a humří emulzí, mléčná telecí svíčková s houbovým pyré, vše skoro na jedničku.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 1
minus 0

(13. 9. 2017 15:20:18)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Místo povidlových taštiček dorazily jahodové knedlíčky s omluvou číšníka. No, každý jsme omylný, že? Ovšem jídlo velmi drahé a kvalita? Skutek utek... Foie gras průměr, okouník a jahodové knedlíky také tak. Hlavně že si účtují automaticky 7% za servis! Příště, když nebudu spokojen, tak Vám to prostě nedám. Úplně jednoduché víno Gavi di Gavi za 1100. Jen unikátní výhled z terasy chyby obsluhy a kuchyně nenahradí. Není to tu letos ani náhodou na TOP-10.
 

Mirek7

Food Guru

  4

(13. 9. 2017 15:27:51)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

U těch 7% povinného dýška mě může trefit šlak - už jen kvůli tomu tam nepůjdu (o vcelku blbém a drahém jídle - viz moje komentáře - nemluvě).
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

(13. 9. 2017 14:45:07)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Chorvatský mlýn
Byl jsem překvapen, jak dobré jídlo místní kuchař dokáže vytvořit! Uzený slavonský kulen je tradiční chorvatská specialita, následovalo bezvadné černé rizoto se sépií a kalamáry. Ochutnal jsem humra na buzaru i domácí zmrzlinu. Vynikající, příjemný a přesný číšník, hezké prostředí, tak spokojený jsem už dlouho nebyl. Zavítejte při cestě do Šáreckého údolí za uměním kuchaře Karla Matyáše a nebudete zklamáni.
 

Pavel Heřmánek

Connoisseur

  1

plus 0
minus 0

(12. 9. 2017 14:46:49)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Vyhlídka hotel
První test Vyhlídky. Polévka z menu vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky dost dobrá, do výborné jí ještě něco chybělo. Aglio olio už jsem jedl lepší. Uvidíme zítra. Obsluha super. Věnují se hostu, naslouchají mu. Příjemná restaurace.
 
(12. 9. 2017 12:33:51)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Promenáda
Měl jsem rajčatové consommé, které bylo vynikající. Potom jsem chtěl poprvé ochutnat šneky-ti mi zas tak moc nechutnali. Pak jsem měl kachnu se zelím a knedlíkem, to jsem byl překvapen, protože jsem myslel, že dostanu šoulet a dýňové sauté, jenže jsem si spletl ptáka a místo husy řekl kachnu, kterou jsem ani nevěděl, že mají :-D Nicméně byla moc dobrá. Obsluha byla rychlá, milá a vtipná, moc se mi tady líbilo. Až budeme v KV, určitě se stavíme (na tu husu) :-)
 
(12. 9. 2017 12:27:12)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: SaSaZu
Obsluha po dlouhé době výborná. Musím uznat, že Asiati byli ve všem lepší než Češi - milí, profesionální a znalí. Jídlo jako vždy bezkonkurenční. Ale proboha co ty obří XBoxy pro děti veprostřed restaurace?! No to je zase úlet...
 
(12. 9. 2017 12:02:04)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Eska
Vyzkoušeli jsme večerní 5ti chodové degustační menu, kde jsou všechny chody náhodně vybrány šéfkuchařem. Ani jeden z nich nezklamal, byla to naprostá souhra chutí, lahodící nejen jazýčku, ale i oku. Výtečný tatarák, jelení kýta, ale brambory v popelu ty mě absolutně dostaly. Výborný servis, na uvítání skvělý amouse bouche, na závěr sladkost jako pozornost podniku. Nemám jedinou výtku. :))
 

Pavel Heřmánek

Connoisseur

  1

plus 0
minus 0

(12. 9. 2017 11:08:20)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: BBQ Smokehouse
Malé políbení USA v Čechách. Není to zlé, prostě klasika: steaky, žebra, křídla. Jako v USA to sice není, ale snaží se. Obsluha by mohla přidat.
 

Pavel Heřmánek

Connoisseur

  1

plus 1
minus 0

(12. 9. 2017 11:04:40)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: U Kolji
Ke Koljovi již chodím cca 10let, jen je teď konečně v GR. Dnes menu super rajská polévka, ale fakt výborná. A španělský ptáček s domácím knedlíkem taky na jedničku. Příště zkusím jídlo z jídelníčku. Obsluha solidní.
 

Boddie

Food Guru

  10

(13. 9. 2017 15:03:26)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: U Kolji
O Pavillonu je u restaurace.
 

Mirek7

Food Guru

  4

plus 0
minus 0

(11. 9. 2017 15:01:32)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Na Kopci
Sice jenom na oběd, ale u restaurace z první stovky v "Maurerovi" a navíc s "BIBem" bych si představoval polední hotovku servírovanou jinak, než jako v závodce. Obsluha solidní, rodinné fotkotapety mě neoslovují.
 
(11. 9. 2017 10:36:19)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Miyabi
Večeře s manželkou. Obsluhuje nás sympatická usměvavá dívka a mladík s takovým zvláštním chováním. Možná se takto chovají skuteční japonští číšníci, netuším. Má polévka je velmi chutná, manželce místo předkrmu (losos 100 g) přinášejí hlavní chod podobného názvu (také losos, ale za více než dvojnásobnou cenu, než objednaný předkrm). Následný suši set je ovšem skutečně exkluzivní, asi nejlepší suši, jaké jsem kdy jedl. Celkový dojem mám hodně rozporuplný; nevím, jestli návštěvu zde zopakuji.
 

Tomba39

Connoisseur

plus 0
minus 0

(10. 9. 2017 19:18:56)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: V Ruthardce
kuchyní jsme byli mile prekvapeni. jenom nevim, proč nešla udělat rezervace po telefonu. jediná vada, v restauraci je velmi málo světla , tak jsme na jídelní lístek svítili telefony
 
(10. 9. 2017 07:06:51)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Sympatický rodinný projekt, vše dotažené do detailu. Krásné prostředí a samozřejmě skvělá obsluha a jidlo. Ráda se tam vracím.
 
(9. 9. 2017 21:41:14)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Café Imperial
Moje náhradní kancelář. Návštěva tak 2x týdne. Jídlo odpovídající Michelin restauraci za rozumné peníze. Poměrně často si beru i jídlo s sebou a už mám natrenovano, svíčková,omáčku navíc, studenty koncentrát, zavakuovat každé zvlášť. Holý se do toho doma přidá z Německa bezlaktozova šlehačku a je to. Malý syn je alergik, ale toto je úprava, kterou zvládne a neosype se. To je vlastně nejvyšší forma hodnocení, od konkurence to nefungovalo. Diky
 
(9. 9. 2017 21:32:22)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Aromi
Otestoval jsem obed. Kvalita jídla odpovídající míchelsinské restauraci,bohužel obsluha to nedala. Od stolu odcházím se 111% ujištění, co klient chce. Takže předkrm se nakonec měl konat po hlavním jídle.. Ale nebyl vůbec. A to Ricardo věděl, kdo mu tam sedí, poznal mě i v přestrojení. Jestli to předvedou i dalším hodnotitelum, tak se té hvězdy proste nedočkají...
 
(9. 9. 2017 20:16:32)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Farm Table
dobry dojem kazi nezkusena obsluha
 
(9. 9. 2017 13:03:12)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: U Štěpána
Obrovské zklamání. Pohlreichem vychválená hospoda. Předrkm cuketové květy plňené kozím sýrem... Žádný šlágr, salátek divně ochucený, dýňová polévka nudná, totálně bez chuti. Největší zklamání hovězí žebra, na vrchu žebra skvělý, ale pod tím suché několik dnů staré. Fuj! To si nedovolí ani v průměrné hospodě. Směšný argument, že to takhle kupují a je to z jednoho balení mě pobavil,tomu říkám vlastní biochov. Interiér nic moc, oblečení číšníků total nevhodné k takové hospodě.Jedině zahrada byla ok
 
(9. 9. 2017 11:03:16)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Monopol pivovar
Rychlý oběd s kolegou. Protože máme skutečně málo času, vybíráme hotovku hovězí guláš s houskovým knedlíkem. Jídlo máme na stole během chvilky. Guláš je dobrý, sice nijak výjimečný, ale dobrý (za 109 Kč). Každý si dáváme také jedno z místních piv, můj světlý ležák 12° je skvělý. Obsluha je dost rozběhaná, inu je tu na oběd hodně lidí. Interiér je nádherný, takto nějak si představuji provorepublikový lokál. Budu se sem muset zase vydat na večeři.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 1
minus 0

(8. 9. 2017 09:38:10)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Dále si slečna plete meruňku s broskví a u maršmelounu má problémy s tím, co je jeden centimetr. Bylo to 7 cm... Další chyby už nekomentuji. U jídel se některé ingrediencí spolu chuťově nesešly, někdy zase nepasovaly k podávanému vínu. A teď ceny vážení přátelé: Do srpna 6 chodů= 2450+1350 párování s víny, 11 chodů= 3350+2100. Od září jediné menu, 8 chodů= 3450+2100. Nekřesťanské ceny se ještě výrazně zvýšily! Ve srovnání s evropskými micheliny je to nesmyslně moc pane Sahajdáku. Takže už nejdu.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

(8. 9. 2017 09:32:34)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Musím bohužel konstatovat, že jsem nebyl spokojen ani s jídlem a už vůbec ne s obsluhou. Mladý číšník v pohodě, mladá číšnice otřesná. Kuňkavá, menu představuje pro sebe a ne pro hosty. Na dotaz, co je to za houbu odpoví, že liška. Protestuji, jde se zeptat do kuchyně a přijde s hláškou, že je to hřib. Opět protestuji a navrhuji, že by to mohla být syrovinka. Přijde potvrzení z kuchyně, že je to ryzec syrovinka.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

(8. 9. 2017 09:18:13)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Bruxx
Uvítala nás nádherná kavárna prvorepublikového typu s profesionální obsluhou. Objednal jsem si liškový krém, byl velmi dobrý. Jen musím konstatovat, že pan Svatek v táborském Goldie jej umí ještě lépe. Vyzkoušel jsem lutyšské koule, tedy mleté vepřové a hovězí maso a byl jsem spokojen, stejně jako s lutyšskou vaflí a ochutnávkou pralinek.
 
(7. 9. 2017 13:39:44)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: La Finestra
do Finestry chodim pravidelne, spokojen s obsluhou, predkrm mi udelaji vzdy na prani, morsky vlk v soli tez bezchybny, panna cotta excelentni. doporuceny vyber vin se povedl, jen ten ucet na zaver.... ;))
 

Solrad

Food Lover

plus 0
minus 0

(7. 9. 2017 06:24:32)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Wine Food Market
Místo si raději rezervujte dopředu, někomu může vadit styl ala bistro. Obsluha celkem příjemná. Asi nejlepší pizza v Praze.
 
(6. 9. 2017 14:57:00)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Kladská
Strávili jsme v penzionu 4 noci, tím pádem 4 možnosti si užít nabídku předkrmů, jídel a vín zde nabízených. Byla to naprostá bomba zvlášť v době, kdy rostly kolem restaurace tuny hub. Takové skvosty připravené v kuchyni jsem již dlouho nepozřel.
 
(6. 9. 2017 07:49:37)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Grand Cru
Rodinný oběd v žebříčkově vysoko postavené restauraci. Interiér je vždy otázkou osobního vkusu, nám se zde líbí. Obsluha je příjemná a přátelská (úsměv číšníka dokáže skutečné zázraky). Dáváme si každý z nás jiný předkrm a všichni si pochutnáváme. Já jako hlavní chod volím specialitu Jana Punčocháře, tedy holuba z Anjou a musím uznat, že je to skutečná delikatesa. Škoda že čokoládový dezert obsahuje i lískové ořechy, třebaže jsme na alergii jednoho z nás na tuto potravinu obsluhu upozornili.
 
(5. 9. 2017 19:24:08)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

zacatek spatny usedli jsme a po 5 min nevsimani nas cisnice nevlidne vyhnala na druhou stranu zcela prazdne restaurace aby to nemusely udsjne obihat.tam byla jina obsluha uz velmi vlidna. interier bez napadu. rolky mi nalozili na kupu salatu o ktery jsem nestal. hamburgr me partnerky jako v mekaci. tasticky dobre. dite bylo nadseno. celkovy dojem nic moc za dost penez. bo nus celebrita s rodinou u vexlejsiho stolu.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 1
minus 0

(5. 9. 2017 00:19:30)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Pavillon
Ač pan Jan Kaplan opustil Pavillon a odešel neznámo kam, kvalitu restaurace stále drží. Foie gras i klasická svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem nesou punc nejvyšší kvality! Domnívám se, že Pavillon je stále nejlepší restaurací v Brně.
 

Pavel Heřmánek

Connoisseur

  1

(12. 9. 2017 11:11:55)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Pavillon
Díky za tip Boddie. Myslíte, že zde mají na TOP 10?
 

Boddie

Food Guru

  10

(13. 9. 2017 14:54:01)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Pavillon
Odpověď pro pana Heřmánka: ANO!! Ne nadarmo jsem za rok 2015 označil Pavillon za třetí nejlepší restauraci roku a loni jsem je posadil na zlatý stupeň!
 

Pavel Heřmánek

Connoisseur

  1

(13. 9. 2017 21:22:34)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Pavillon
Děkuji moc Boddie za odpověď.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

(5. 9. 2017 00:11:50)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: KOISHI fish & sushi
Oproti minulým návštěvám určitě zlepšení, především v obsluze. Ústřice, ryby i sushi v dobré kvalitě. Jen ty ceny jsou trochu zarážející. Oběd ve dvou za 5500? To je raketa. Není divu, že v sobotu v poledne je v restauraci kromě nás jen trojice z Asie.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

(5. 9. 2017 00:01:58)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: La Veranda
V krátké době podruhé v La Verandě. Příjemná obsluha včetně pana šéfkuchaře. Zajímavé snacky.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

(4. 9. 2017 23:56:13)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Znojemská velmi řídká, knedlíky nic moc, ale číšnice si mě získala, když nabídla dolít omáčku, prostě mi to nevyšlo. Pivo výtečné, je radost dívat se na oba výčepní. Atmosféra ve výčepu zcela pivní.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

(4. 9. 2017 23:49:30)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Sansho
Těšil jsem se na oběd v Sanshu. Knedlíčky s lososovým kaviárem znamená to, že pár kuliček kaviáru je na knedlíčcích, hmm. Navíc knedlíčky trochu zaváněly, tak jsem jen ochutnal, abych neměl odpoledne zrychlený krok. Zajímavá jehněčí jatýrka se zeleným chilli. Bůčkové bochánky výtečné. Slider z měkkoschránkového kraba v bulce zde miluju, jenže tentokrát měl přepálená a tudíš hořká klepeta. Víno mi tu nikdy nesedlo, tak jsem zkusil Dalešické pivo. Jde to, ale Plzeň to není. Kde koupím toho kraba?
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

(4. 9. 2017 23:38:33)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Tříchodové menu na zahradě: uzený lososový pstruh, loupaná plec a Grand Mark dort. Vše výtečné, ale dezert, to byla balada sama. Určitě se vyplatí sem zajít jen na něj! Na zahradě je hezky, obsluha za 3. Mladá číšnice snaživá, ale vůbec to neumí, starší umí, ale při pěti hostech nemohou být prodlevy v servisu.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

(4. 9. 2017 23:25:21)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Chobotnice se trochu nesešla s chutí chorizové emulze a ani s vínem. K foie gras víno Gewurtztraminer od Meyera (vlastní jej 2 dámy) bylo tak slaďoučké, a voňavé, že se musíte jen usmívat. Skvělá hovězí svíčková i čoko Valhrona se senzačním vínkem k tomu. Kvalita podtržena a sečtena=1. Špatně se zde hledají chyby, jak pravil klasik Mirek7.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

(4. 9. 2017 23:21:33)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Klasická michelinská restaurace, ač mi nevařil ani pan Paulus ani pan Býček. Ostatně šéfkuchař Paulus nebyl přítomen ještě nikdy za těch několik let, co Alcron navštěvuji. 6-chodové menu s víny bylo opravdu excelentní. Jedinou vadou byl okoralý chléb, za který se číšník okamžitě omluvil, leč... K tataráku pasovala uzená mléčná pěna, chutnalo mi máslo s mořskou řasou. Pečená langustýnka s celerem marinovaným v medu a obaleným kdoví v čem a k tomu zmrzlina z řapíkatého celeru!! Bomba.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

(4. 9. 2017 23:07:21)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Café Savoy
Miluju jejich strop, ten je moc fajn, a chodím sem rád na vídeňský řízek s českým bramborovým salátem. Není to jako ve Vídni, kde Vám rozklepou telecí tak, aby v jednom kusu zabíralo celý talíř. Tady je to vždy na 2 kusy, ale s brzlíkem dost dobré. Ochutnal jsem poprvé černý kořen s houbami, nic mi to neříká. Číšnice tentokrát bez zájmu o hosty, postává u pc a nesleduje hosty. Na druhé pivo jsem čekal neuvěřitelných 22 minut...
 
(4. 9. 2017 20:22:56)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace v obchodním centru překvapí-je to místní TOP. Jídlo v pořádku, šťávu z líček na talíři nenecháte.Velmi milý personál.Jediná piha na kráse je káva servírovaná dříve než moučník....ale tuto drobnost rádi přehlédnete.Jo a Primitivo báječné.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

(4. 9. 2017 20:11:03)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Bílý jednorožec
O něco levnější než v Šupince, jídlo vynikající, číšník příjemný a ochotný, jen to prostředí není za 1. Taštičky z červené řepy se žervé, sladké želé z řepy a úchvatný candát bez jediné kostičky, nádherně propečená ryba s mačkanou brambokaší, děkuji pane kuchaři. Večerní návštěva Krčmy u Kellyho přímo v prostorách zámku mě utvrdila, že se i v třeboňské restauraci dá najíst výborně a za přiměřenou cenu. Pstruh za 160. Velice příjemná číšnice Michala spolu s kouzelným prostředím zámeckého sklepa
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

(4. 9. 2017 19:58:19)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Šupinka
Kapří hranolky mi tentokrát moc nejely, pomazánka z uzených ryb v pořádku. Sumec s bujabézou: velice zvláštní kombinace, ale dobré. Jen mi nesedí ten název zeleninová bujabéza. Je to polévka z mrkve a červené řepy, tedy úplně nasladko. Obsluha 4 hosty uvnitř a 6 na zahrádce zvládala v pohodě, jen drzá moucha mi otrávila oběd.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

(4. 9. 2017 19:55:04)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Šupinka
Zarazilo mě, že na sobotní oběd jsou zde jen 4 hosté. Čímpak to asi tak může být, napadne každého. Úplně na první pohled vidíme velice natažené ceny. EET nebo nízká nezaměstnanost nebo si majitel myslí, že může už všechno a lidé budou chodit. Proto museli zřejmě zavřít na 3 dny v týdnu! Navíc v novém noblesním prostředí se zámeckými lustry se ne úplně dobře cítí teplákoví frajeři z lázní včetně upocených cyklistů. Ryby za 260 až 450 korun! Pstruh u stánku na slavnostech stojí stovku. Vyber si...
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

(4. 9. 2017 19:39:55)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Bruxx
Opětovně jsem byl nadšen!! Kouzelné prostředí s rychlou a profi obsluhou, nic není nemožné. Vyzkoušel jsem belgické jelito a k mušlím TIN TIN=v kokosovém mléce po asijsku s citronovou trávou a červeným kari belgické hranolky. Dále jsem ochutnal i kachní stehno na levandulovém medu. Bylo to skvělé! Jako bonus je poloha přímo na metru.
 

Pavel Heřmánek

Connoisseur

  1

plus 1
minus 0

(4. 9. 2017 17:23:25)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Krásná, vkusná rekonstrukce starých Rekovic od architekta Mrvy. Klidné rekreační místo pod Velkým Javorníkem. Gastronomie na slušné úrovni, zajímavé nápady i v přilehlé stodole. Jen kdyby tu Plzeň uměli správně natočit, když k tomu mají kvalitní moderní technologii. Snad si někoho pozvou na kurz čepování, např. Veroniku Mikéskovou.
 

Boddie

Food Guru

  10

(4. 9. 2017 19:27:06)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Nepotřebují Mikéskovou, pro začátek stačí, aby čepovali do mokrého skla. Viděl jsem ve Frýdku kurz čepování a byla to katastrofa...
 

Pavel Heřmánek

Connoisseur

  1

plus 1
minus 0

(4. 9. 2017 17:16:43)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Radegastova kavárna
Konečně slušná restaurace v Kopřivnici. (I když, mezitím vznikla i další :-)). Každopádně si Radegastovna zaslouží být v GR, protože zde dělají kreativní moderní kuchyni, umí to a jen za pár peněz. K tomu tady mají super pivo. Aby taky ne, kde už by to měli umět více, nežli tady :-). Plznička jak má být Boddie. Málokde ji umí načepovat :-(. Bohužel. Držím palce a jen tak dále!
 

Boddie

Food Guru

  10

(4. 9. 2017 19:25:32)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Radegastova kavárna
Vím velmi dobře, kde čepují skvělou Plzeň. Jenže mimo Prahu to mnoho kvelbů není, ani kolikrát v samotném městě Plzni!
 
(4. 9. 2017 09:58:26)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Černý orel, pivovar
Obsluha příjemná a rychlá. Hovězí steak Černý orel s grilovanou zeleninou. Steak byl vysušený a tuhý. Grilovaná zelenina byla hromada cibule a asi dva plátky cukety a dva kousky papriky. To je bohužel současný kuchařský "trend" napsat grilovaná zelenina a je to cibule. Setkávám se s tím opakovaně. Restaurace mi nepřinesla žádný extra zážitek. Pivo bylo teplé.
 
(4. 9. 2017 09:47:41)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Octárna
Restaurace má příjemný, stylový interiér. Obsluha milá a rychlá. Hovězí polévka byla úplně studená, nudle kulaté asi babiččiny domácí :). Taglioline s trhaným lososem a vlašskými ořechy- ořechy byly staré a žluklé, což bylo chuťově velmi nepříjemné. Na dně talíře zůstal rybníček omastku. Žádný zvláštní chuťový zážitek mi návštěva této restaurace nepřinesla. Obsluha by se mohla občas hosta zeptat, zda bylo jídlo v pořádku, zda Vám chutnalo atd. Tohle tam nefunguje.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

(4. 9. 2017 00:24:26)

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017

Restaurace: Bílá kráva
Entrecote, i zde prosím majitele, aby neuváděl nesprávně entercote. Lehce propečený kus masa s voňavou hříbkovou omáčkou, Jen snad mohlo být v mase větší tukové oko. Obsluha jako vždy příjemná.
 
 
 
 


 
S láskou je tomu jako s jídlem - když má člověk velké oči, pustí se do toho, ale dlouho nevydrží.
Antoine-Francois Callet
Top
English