Vyšehrad 26. - 28. května 2017

Nápady

1x týdně Vám přinášíme aktualitu ze světa Taste Waste.

 

Naleznete zde nejen novinky na trhu, ale i tipy a triky šéfkuchařů, rady jak se vyhnout zbytečnému plýtvání a hlavně Vaše nápady.

 

Pokud máte něco, s čím byste se s námi chtěli podělit, pište na anna@grand-restaurant.cz

 

Více o naší filozofii Taste Waste se dozvíte na úvodní stránce


Lustr z mušlí
17.11.2017

Další umělecké dílo! Tentokrát z nasbíraných mořských lastur. No není to nádhera?

Korky
11.11.2017

Nevyhazujte korky od vína! Dají se použít jako krásná dekorace, můžete s nimi vytvářet umělecká i praktická díla nebo je znovu využít v kuchyni či na zahradě:)

Podkovy
4.11.2017

Kovář udělal držák na víno a skleničky ze starých koňských podkov. Umělecké dílo!

Taste Waste kabelka
27.10.2017

Takovouhle krásnou kabelku vyrobenou ze zátek od plechovek prodávají ve slavném muzeu moderního umění MoMA v New Yorku za pěkně tučnou cenu!

Feta
17.10.2017

Feta je vynikající a typický řecký sýr. Zkušený restauratér však dokáže zrecyklovat i plechovku od fety jako dekoraci své hospůdky. (Cadaques)

Ghana
13.10.2017

Tradiční ghanský kroj vyrobený z víček od ginu. Známý ghanský sochař takto poukazuje na konzumní společnost, plýtvání a obchod s otroky (v historii se v Ghaně gin měnil za otroky a později hrál roli i v určování sociálních vrstev obyvatelstva).

Vděčné pesto
6.10.2017

Máte doma nějakou listovou zeleninu či čerstvé bylinky a nevíte co s nimi? Už začínají vadnout? Tak zkuste pesto, to nikdy nezklame! Stačí k tomu jen olej, oříšky, tvrdý sýr, sůl a česnek, vše rozmixovat a voilà! -Máte jak ochutit salát, ozdobit steak či připravit rychlé těstoviny.

Vlašské ořechy
29.9.2017

Barevný podzim už je tu! Dejte si chvíli práce a nasbírejte ořechy - budou vám odměnou po celý rok! Pavel Maurer je loupe doma u televize a pak dělá např. ořechovou bábovku nebo je přidává ráno dětem do jogurtu:)

Růže
23.9.2017

Neplýtvat je správné, ale všechno má svoji životnost... Doma dělaly krásu již dost dlouho, teď už patří zase přírodě!

Fishbone
15.9.2017

Nevyhazujte rybí hlavy a kosti! Když se krásně opečou a pak z nich uděláte silný vývar, budete mít úžasný základ na rybí polévku!




 
S láskou je tomu jako s jídlem - když má člověk velké oči, pustí se do toho, ale dlouho nevydrží.
Antoine-Francois Callet
Top
English