Vyšehrad 26. - 28. května 2017

Nápady


Vynikající
11.11.2016

Pražské nábřeží zdobí obří fotky pokroucené, neforemné, křivé zeleniny, která byla vyřazena ze supermarketů kvůli nesplňujícím estetickým podmínkám. No není nádherná?

Silný rybí vývar
4.11.2016

Rybí hlavy, potrhaný losos, játra z mořského ďasa, rybí kosti a kůže... Dokonalý základ pro "wasted bouillabaisse"!

Indická taška
27.10.2016

Stylová taška z použitých novin, která navíc poslouží dobré věci, je k mání v obchůdku Jeden svět na pražských Vinohradech.

Červí ředkvička
18.10.2016

Tahle ředkvička už patří zpět přírodě. Červíci na mém malém záhonu se nemají špatně. "Zero-Waste" ;-)))

Umění z odpadu
14.10.2016

Zajíc nebo medvěd ze zátek od piva? Materiálu se meze nekladou - zátky dostaly "nový život" a zdobí prestižní galerii!

Pstruh a řepa beze zbytku
7.10.2016

V brněnském KOISHI se šéfkuchař vždy snaží zpracovat celou surovinu beze zbytku! Takhle vypadal jeho lehce zauzený pstruh s chipsy z vlastní kůže a usmaženými šupinkami. Doprovázel ho tartar z řepy, pyré z odřezků a lehká majonéza s citronem, jejímž základem byl vývar z rybích kostí.

Hurá na kompost!
30.9.2016

Pavel Maurer se kompostování nebojí! Na Moravě se jako malý všechno naučil od své maminky a babičky. Není to zas tak složité a zahradu k tomu nepotřebujete - kompostovat můžete klidně i na balkoně v paneláku! Kokoza vám poradí jak!!!

Vinobraní
20.9.2016

Müller Thurgau "dortík" z vinných slupek o průměru půl metru lisovali o víkendu na vinobraní na Pražském hradě. Mošt byl vynikající, nálada také!

Stolní fotbal
16.9.2016

Je libo partičku fotbálku přímo u stolu? V restauracích DC krále se španělskými kořeny - chefa José Andrése - se v pauze, kdy čekáte na objednávku, nikdy nenudíte!

Špačci
13.9.2016

I staré záclony a noční košile používají vinaři, aby vyplašili špačky, brousící si zobáčky na jejich úrodu!




 
S láskou je tomu jako s jídlem - když má člověk velké oči, pustí se do toho, ale dlouho nevydrží.
Antoine-Francois Callet
Top
English