Vyšehrad 26. - 28. května 2017

Nápady


FoodArt
26.2.2016

Co s použitými lžičkami? Newejstujte! Dejte jim nový život:)

Amuse Bouche v Alcronu
19.2.2016

„To, co zbylo ze včerejška“ aneb chips z hovězí šlachy od vlastního řezníka, kukuřičného pyré z vypasírovaných slupek a lístky čerstvé majoránky, kterou bylo třeba zpracovat.

Křivá polévka
12.2.2016

V září roku 2015 vařila iniciativa Zachraň jídlo u Národního divadla tzv. Křivou polévku, jejíž hlavní ingrediencí byla neestetická zelenina. Tato zelenina je pro obchody málo lákavá, protože ji podle nich zákazníci nechtějí, a proto by se na stůl k lidem nikdy nedostala. Rozdalo se všech 2000 porcí a happening splnil svůj účel!

Mňam Procházka - Etnosvět
9.2.2016

Grand Restaurant Festival v duchu Taste-Waste: Taštička plněná zeleninou a seitanem (rostlinná bílkovina) s omáčkou z pečených paprik a se smaženými bramborovými slupkami.

Buďte kreativní!
5.2.2016

Toto není nejlepší způsob jak se zbavit tvrdého pečiva. Tipů je spoustu: rozpéci s trochou másla či olivového oleje, romočit + "vyždímat" a použít k zahuštění polévek, na strouhanku, nádivku, žemlovku, pro domácí zvířata...

Amuse bouche podle Terasy U Zlaté Studně
29.1.2016

Mražená pralinka ze zbytků nastrouhané žluté mrkve (to, co zbylo z přípravy fresh džusu), zalitá čajem ze slupek z přezrálých rajčat. Vše je 100% přírodní, bez přídavku soli, cukru, či jakéhokoliv dochucovadla. Tak chutná taste-waste.

Jak správně uchovávat potraviny
22.1.2016

Co uděláte, když přijdete z nákupu? Nahrnete vše bezmyšlenkovitě do lednice? Pozor na to, některé druhy zeleniny a ovoce tam nepatří, protože rychleji podléhají zkáze v zimě. Jsou to třeba okurky, rajčata nebo banány. Více se dozvíte v rozhovoru s organizací Zachraň jídlo, který vznikl v rámci projektu Nejsem plýtvák.

Milujeme víno
15.1.2016

Zeď z korků od vína? Wine not?;)

Kaktusová pochoutka
29.12.2015

Málokdo ví, že jsou plody opuncie jedlé. Dužina je sladká a sťavnatá s chutí tropického ovoce. Váže na sebe tuky, takže je to skvělá volba pro "povánoční odtučňovací kůru":) Ale pozor na trny!

Netradiční Vánoce
26.12.2015

Stromeček z uschlých větviček? Proč ne?




 
Dobré jídlo je jako dobrý sex – čím více se vám ho dostává, tím více si ho žádáte.
Gael Greenová
Top
English