Asociace kuchařů a cukrářů ČR je nejsilnější kuchařská stavovská organizace. Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR hrdě reprezentuje naši gastronomii na soutěžích po celém světě. Ctí tradice kulinárního řemesla, ale s chutí se učí také trendům moderní doby. Jejich cílem je uspět na kuchařské Olympiádě v Erfurtu v roce 2020. Přijďte je podpořit na Prague Food Festival! Připravili pro vás unikátní prvorepublikové menu.
Festivalová nabídka:
Menu |
Cena
v Grandech |
|
Jelení hřbet marinovaný v borovičce, pečené jablko, jablečné želé, mazanec, mrkev |
4 |
Telecí svíčková, omáčka z foie gras, smažený telecí brzlík, lanýžová bramborová kaše |
5 |
Perník s meruňkami a švestkami, karamel, vanilka, zmrzlina z přepuštěného másla |
3 |
Tým:
Jan Horký – kapitán, Master Chef Compass Group
Honza je jedním z nejlepších českých kuchařů. Pravidelně se umisťuje v první desítce různých žebříčků. Je českým Kuchařem roku 2008 a držitelem dalších desítek ocenění z národních i světových soutěží.
Tomáš Popp – manažer týmu
Tomáš miluje vaření, ale věnuje se spíše surovinám. Provozuje Farmářské obchody v Plzeňském kraji, koordinuje nejlepší farmářské trhy v České republice. Propojuje farmáře a výrobce vynikajícího jídla s kuchaři.
Martin Svatek – šéfkuchař hotelu Nautilus
Martin je králem jižních Čech. Vychází z tradičních receptů, které obléká do moderních šatů. V týmu hraje nezastupitelnou tmelící i organizační roli. Pravidelně publikuje články o gastronomii a chystá vlastní kuchařku.
Kateřina Štěpánková - manažerka mezinárodní spolupráce, HR&Training Coordinator, Marriott
Katka díky svým zkušenostem s vedením kolektivů a tréninku zaměstnanců, skvěle tým tmelý. Zároveň je vášnivá milovnice cizých jazyků, proto vede komunikaci s mezinárodními partnery Národního týmu.
Patrik Bečvář – šéfkuchař Francouzské restaurace Art Nouveau
Patrik je nejtalentovanější mladý kuchař České republiky. V roce 2013 se stal Kuchařem roku. Účastnil se i prestižní soutěže San Pelegrino Young Chef.
Norbert Hojda – šéfkuchař restaurace Hospoda domov Liberec
Norbert miluje českou kuchyni, kterou dokáže bezvadně modernizovat a přitom jí ponechat svébytnost. Je to tichý dříč nadšený dobrým jídlem. Dokázal, že i v menších městech se dá dělat špičková gastronomie.
Pavel Minář - odborný gastronomický poradce
Pavel je fandou hnutí Slow Food - vaření od základu ze sezónních lokálních surovin. Znát suroviny, ze kterých vaří a chovat se k nim s respektem, to je Pavlovo krédo.
Martin Pudil - šéfkuchař restaurace Červená Lhota
Martin je juniorským Kuchařem roku a zároveň nejmladším členem Národního týmu. Je novou krví české gastronomie. Jako všichni členové týmu i on je milovníkem českých surovin a jídel.
Petr Vlásek - šéfkuchař Avantgarde restaurant Praha
Petr vaří moderně s láskou k tradiční české kuchyni. Během svého kuchařského života se potkal v kuchyni se špičkovými českými kuchaři a dnes je to on, kdo rozdává zkušenosti a srší vášní pro vaření.
Pavlína Klopfštoková - vedoucí učitel odborného výcviku SŠŘaS Děčín
Pavlína je jednou ze dvou cukrářek v týmu. Je mistryní České republiky v oboru cukrář. Dokonce získala cenu Ústeckého kraje za přínos gastronomii ve školství.
Helena Fléglová - cukrářka cafe Dallucci
Helena jako cukrářka miluje práci s čokoládou. Za čokoládou cestuje a stále se učí od těch nejlepších cukrářů.
Úspěchy:
2010
- Mezinárodní soutěž Singapore (stříbro, bronz)
- Intergastra Stuttgart - zlato
- Světový pohár ExpoGast Luxembourg (2x stříbro)
2011
- mezinárodní soutěž Warth (zlato)
2012
- Intergastra Stuttgart - zlato
- IKA – kuchařská olympiáda – (stříbro, bronz)
2013
- světová soutěž v Lucembursku - (2x bronz)
2014
- světová soutěž v Lucembursku – (stříbro, bronz)
2016
- IKA – kuchařská olympiáda – (2x bronz)
Více info:
www.facebook.com/narodnitymkucharu/
www.czechculinary.eu
Umístění v areálu:
19