Vyšehrad 26. - 28. května 2017

PFF 2013

INFO - RESTAURACE - MENU - PROGRAM - GALERIE


 

PRAGUE FOOD FESTIVAL 2013

Základní fakta:

Datum: 24.5. - 26.5. 2013

Čas:
pátek     12.00 - 21.00
sobota    12.00 - 21.00
neděle   12.00 - 20.00

Místo: Pražský hrad - Královská zahrada
 
Kuchaříci

Nejezte blbě!“ a přijďte na VII. ročník Prague Food Festival 2013

Myslíte na to, co si vkládáte do úst? Ovlivňuje strava vaše zdraví a náladu? Používáte lokální a sezónní suroviny? Prague Food Festival 2013 nabídne skvělé pokrmy, nejlepší šéfkuchaře, představí špičkové podniky, producenty nápojů a delikates, ale také promění areál v jednu velkou kuchařskou školu! Připraveny jsou kurzy vaření pro rodiny pod taktovkou renomovaných šéfkuchařů, speciální řízené degustace vína, vody, piva, rumů, koňaků či Institut chuti se slepou ochutnávkou a talkshows se zajímavými hosty. Letos budou šéfkuchaři snoubit pokrmy s vybranými nápoji.


1. Vyhrajte kulinární výlet na Mauritius!
Otestujte si své gastronomické znalosti ve speciálním kvízu „Nejezte blbě!“ od 1.4. do 15.5. 2013 na www.praguefoodfestival.cz , zakupte si vstupenky v předprodeji na webu PFF a máte možnost vyhrát 2 letenky od společnosti Air Mauritius a pobyt pro dvě osoby v pětihvězdičkovém luxusním hotelu Constance Belle Mare Plage na nádherném tropickém ostrově Mauritius. Slavnostní vyhlášení proběhne v neděli 26.5. na PFF.

2. Co ochutnáte na PFF 2013?
42 dní stařený nízký roštěnec z plemene „Čestr“, jelení carpaccio s liškami, konfitovanou roládu z bio romanovské ovce s kroupami a libečkem, srílanské krevetové karí s rýží basmati a čočkovým chlebem papadum, dortík ovoněný borovicí ze svatojiřského lesa se slaným karamelem nebo palačinku s tmavou pivní marmeládou a kopřivovým pivem etc. Poprvé jsou jednotlivá menu snoubena s konkrétními nápoji! Minulý rok – cvrčci, červi. Letos další gastronomické zvláštnosti – štíři!

3. Udělejte si pohodlí..
Novinka! Zastřešené degustační zóny u každé restaurace a relaxační „Pikniková louka“.

4. Zvýhodněné vstupy a program v Míčovně
Vstupenky se prodávají opět na konkrétní dny, přesné časy, s označením, kterým vchodem vstoupit do areálu. Nově máte možnost si přes web PFF objednat místo na doprovodný program v Míčovně za symbolických 50 Kč! Zakoupený program v Míčovně opravňuje k neomezenému vstupu do areálu již od 12 hod. Počet vstupenek s programem je limitován.

Předprodej startuje 1.4. na www.praguefoodfestival.cz

CENA V PŘEDPRODEJI
základní vstupenka: 400 Kč
150 Kč vstup + (10 Grandů = 250 Kč)
vstupenka s programem: 450 Kč
150 Kč vstup + 10 Grandů + 50 Kč program
 
CENA NA MÍSTĚ
základní vstupenka: 450 Kč
200 Kč vstup + (10 Grandů = 250 Kč)
vstupenka s programem: 525 Kč
200 Kč vstup + 10 Grandů + 3 Grandy program

Děti do 6 let vstup zdarma.
Grand je speciální festivalové platidlo. 1 Grand = 25 Kč
 
 
5. Workshopy s TOP šéfkuchaři přímo na stáncích

Roman Paulus (michelinský chef), Radisson Blu, Alcron a La Rotonde - Fine Dining z lokálních surovin.

Jiří Štift (porotce z kulinární soutěže MasterChef), Essensia, Mandarin Oriental - „Asian Street Food“, škola vaření, soutěž v přípravě jarních závitků a zažít můžete i masáž.

Ondřej Slanina (Kluci v akci), Chateau St. Havel -workshop s českými farmáři.
Jiří Voráč, La Truffe – výskyt a sběr lanýžů, tradiční i současný význam v gastronomii, praktická ukázka

Marek Fichtner, Le Grill & Garden@Kempinski - zahradní grilování, rychlokurz cukrářského umění – zdobení dortu
Jan Štěrba, Chateau Mcely, Piano Nobile – jak snadno připravit skvělou a nenákladnou večeři do 10 minut?

Steven Trumpfheller, U Emy Destinnové - vše o hovězím maseBlack Angus.

Petr Havlíček, AvantGarde – jak správně připravit krevety?

Tomáš Kalina, Yasmin hotel, Noodles – cooking show a degustace u velkého skleněného stolu.

Jiří Král, Aureole – „Live Sushi Show“ v moderní fusion koncepci.

Jiří Janouch, Dish Fine Burger Bistro - jak připravit 5*burger?

A mnoho dalších...

 

6. „Nejezte blbě!“ v Míčovně Pražského hradu
Vstupenky na program k zakoupení v předprodeji na www.praguefoodfestival.cz
Pozor – limitovaný počet vstupenek.

„Institut chuti a slepá ochutnávka“ se SPAR Premium a dalšími delikatesami. Ochutnávky se zavázanýma očima pod odborným dohledem experta na senzoriku H. Vicha. Získejte certifikát nejlepšího degustátora a dárky. Talkshows se známými hosty: Z. Pohlreich, T. Václavík (Slow food Brno), B. Trojak (vína Autentisté), herečky Z. Adamovská, J. Schneiderová, J. Krausová...
(kapacita 50 osob)

„Řízené degustace“ vína, vody, piva, koňaků, rumů se špičkovými experty, například s jedenáctinásobným vítězem sommeliérských soutěží v ČR a mistrovství světa 2004 I. Dvořákem
(kapacita 30 osob)

„Návrat ke společnému stolu“ - exkluzivní kurzy vaření pro rodiny pod dohledem profesionálů a společnosti Whirlpool – R. Paulus, J. Štift, Z. Pohlreich, R. Lucque, H. Zemanová, J. Král, R. Dolejš, V. Košnář, O. Slanina, Sofia Smith
(kapacita 1 kurzu 12 osob)

7. Restaurace
AMBIENTE BRASILEIRO • AUREOLE • AUREOLE B13 • AVANTGARDE • BUDDHA-BAR • CAFÉ AMANDINE • CORINTHIA, RICKSHAW • ČESTR • DISH FINE BURGER BISTRO • FRANCOUZSKÁ REST. ART NOUVEAU • CHATEAU MCELY, PIANO NOBILE • CHATEAU ST. HAVEL • LA TRUFFE • LE GRILL & GARDEN@KEMPINSKI • MANDARIN ORIENTAL, ESSENSIA • PIVOVARSKÝ DŮM • RADISSON BLU, ALCRON A LA ROTONDE • U EMY DESTINNOVÉ • YASMIN, NOODLES • ZÁTIŠÍ GROUP •

8. Delikatesy
SPAR PREMIUM • KENWOOD COOKING SHOW • BIO HANKY ZEMANOVÉ • FARMA KOŠÍK • KRÁL SÝRŮ • SEDLČANSKÝ • italské delikatesy - TERRA ET BACCO • nejlepší marmelády na světě - NAŠE DOBROTY • prezentace města Olomouc a TVARŮŽKOVÉ CUKRÁRNY a tradičního výrobce tvarůžků A. W. Loštice • čokoláda LINDT

9. Nápoje
Zahraniční vínaBACCHUS Vins & Champagnes • domácí vína SPIELBERG • VEOLIA voda • kávaDE´LONGHI • zeleninové a ovocné džusy - INTERSPAR FRESH BAR • piva a pivní speciality ze sedmi regionálních pivovarů Čech a Moravy s důrazem na tradiční výrobu - PIVOVARY LOBKOWICZ • čajovna TEA TAO • skvělé koktejly, rumové degustace, hudební vystoupení - bar LA CASA DE LA HAVANA VIEJA

10. Na co se ještě těšit?
Zóna zdraví – v koutku zdraví vám změří tlak, tuk, vodu, k zakoupení budou značky Spar Vital, Spar Natur*Pur, Spar Free From, Spar Veggie, relaxační zóna s Ceragemem (masáže), čajové rituály

Stánek časopisu Apetit uprostřed „Piknikové louky“
Google+ Hangout (přímý přenos) přímo z areálu Prague Food Festivalu

Oslava 90. narozenin Českého rozhlasu, stánek Radiožurnálu, živé vstupy z PFF do vysílání a zajímavé rozhovory s gastronomickými odborníky a hosty festivalu

Dětský koutek s dráčkem Ingo a Dětský čin roku s Whirlpoolem




 
S láskou je tomu jako s jídlem - když má člověk velké oči, pustí se do toho, ale dlouho nevydrží.
Antoine-Francois Callet
Top
English