Vyšehrad 26. - 28. května 2017

PFF 2014

INFO - RESTAURACE - MENU - BADOIT FINE DINING - PROGRAM - GALERIE - ŠÉFKUCHAŘI


 

Podívejte se, jak to vypadalo na loňském Prague Food Festivalu 2014. Ostatní ročníky si prohlédněte v Historii
 


PRAGUE FOOD FESTIVAL 2014 nabídne TOP pražské restaurace, hvězdy z regionů i unikátní „Badoit Fine Dining“

Třídenní svátek jídla s dlouholetou tradicí se uskuteční 23. - 25. května 2014 v Královské zahradě Pražského hradu na místě původních středověkých vinic. VIII. ročník festivalu nabídne skvělé pokrmy, nejlepší šéfkuchaře, představí špičkové podniky, producenty alkoholických i nealkoholických nápojů a delikates. Předprodej startuje 1. dubna 2014.
Letošní motto: „Nejezte, nepijte ani nežijte blbě!“


Otevřeno:
pátek    12 - 21 h
sobota   12 - 21 h
neděle   12 - 20 h





1. Svět gastronautů, lokální dobroty a hvězdy z regionů

PFF 2014 se účastní pražské a poprvé i regionální TOP restaurace z celostátní ankety Maurerův výběr Grand Restaurant 2014.
Z mimopražských je to například Šupina (Třeboň), "vynálezce" unikátní delikatesy kapří hranolky, dále vítěz ankety Grand Restaurant v roce 2010 v kategorii jídlo - Farma Košík (Tuchom) se svým slavným romanovským biojehněčím či absolutní vítěz Grand Restaurant 2014 Chateau Mcely, Piano Nobile. Z Prahy pak např. KOBE s vyzrálým hovězím, vitariánská gastronomická zvláštnost Secret of Raw, Yasmin Noodles s 60 kilovým mečounem či luxusní Buddha-Bar. Nechybí gastronomičtí favorité ze Zátiší Group a nejvýše položená pražská restaurace Aureole.

Kompletní seznam:
AMADE • ANGUSFARM • AUREOLE • BELLEVUE • BUDDHA-BAR • CAFÉ AMANDINE • FARMA KOŠÍK • FRANCOUZSKÁ RESTAURACE ART NOUVEAU • CHATEAU MCELY, PIANO NOBILE • GRAND CRU RESTAURANT ET BAR CHATEAU ST. HAVEL • JÍTRAVA APARTMÁN-HOTELKOBE • LA BOUCHÉE • NAŠE MASO • NH PRAGUE, IL GIARDINO • SAKURA • SECRET OF RAW • ŠUPINA & ŠUPINKA • U EMY DESTINNOVÉ •
U ŠTĚPÁNA •  V ZÁTIŠÍ • YASMIN, NOODLES • ZÁMEK LIBLICE • ŽOFÍN GARDEN •

2. Malá ochutnávka:

Guláš ze sumce z odlovu rybníka Svět, maso z grilu z přeštického vepře, La Pissaladiére – typický slaný francouzský koláč, syrové veganské sushi s čerstvým wasabi, šlehaná jehněčí paštika se šípkovým želé, líčka, bůček, křupavé jelítko, francouzská makronka ze zeleného pepře či pěna z kardamonu a zmrzlina ze sečuánských květů.

3. Michelinští šéfkuchaři na PFF!

V atmosféře Královské zahrady zažijete unikátní „Badoit Fine Dining“. U společného dlouhého stolu ochutnáte menu od šéfkuchařů oceněných Michelinem či anketou Grand Restaurant. Budou se podávat 3 chody, amuse-bouche, vše snoubeno s luxusními alko i nealkoholickými nápoji a profesionální obsluhou. Vařit bude vítěz Badoit Grand Chef 2014 Jan Štěrba (Chateau Mcely, Piano Nobile), vítězové Grand Restaurant 2013 Petr Fučík (Koishi fish & sushi), Grand Restaurant 2012 Pavel Sapík (Terasa U Zlaté studně), Grand Restaurant 2005 Michal Göth (Miura Hotel), michelinští chefové Oldřich Sahajdák (La Degustation Boheme Bourgeoise, Roman Paulus (Radisson Blu Hotel, Alcron) a Riccardo Lucque (Aromi, držitel Michelin Bib Gourmand).

4. A co děti?

Přijďte se svými ratolestmi ochutnat ideální zdravou školní jídelnu a zúčastnit se zajímavých diskuzí a workshopů. I vy můžete přispět ke změně stravování vašich dětí!
Na stánku Dětský čin roku s WhirlpooL se malí návštěvníci zúčastní her a kvízů, získají drobné výhry, ale také přímo na místě mohou sepsat svůj příběh o dobrém skutku, který vykonali. Budou tak zařazeni do tohoto skvělého projektu, který již desátým rokem oceňuje mladé hrdiny.
Dětský koutek bude mít letos hravý a edukativní program.


5. „Grand Lehárna Orangina“

Poprvé na festivalu příjemná chill out zóna s výhledem na chrám Sv. Víta v těsné blízkosti unikátní Oranžerie navržené světoznámou architektkou Evou Jiřičnou! V pohodlných lehátkách se hosté festivalu zrelaxují před dalšími kulinářskými zážitky.


6.Ceny české gastrnomie

V Míčovně Pražského hradu bude představen nový projekt „Ceny české gastronomie“ - nejlepší a nejzajímavější šéfkuchaři, farmy, bioprodukty či osobnosti ovlivňující českou gastronomickou scénu. Proběhne též veřejná anketa o nejoblíbenější české jídlo. Otestujete si vaše schopnosti poznávat různé vůně a aroma. Dozvíte se, jak zdravě a chutně vařit. Moderátorem zajímavých talkshows bude Jan Pokorný z Radiožurnálu.


7. Nápoje

Nealkoholické nápoje Rajec, Evian, Badoit, Orangina, Vinea, Kofola, Ugova čerstvá šťáva ve stylu „nápoje. život. emoce.“

Kavárna De'Longhi pod širým nebem s výhledem na Prahu. Káva zdarma a ochutnávka Ugovy zmrzliny z čerstvého ovoce.

Sdružení slováckých vinařů – domácí vína z rozmanitých koutů slovácké vinařské podoblasti.

Nově ochutnáte výjimečnou selekci zahraničních vín od společnosti Premier Wines.

Česká a moravská regionální piva a pivní speciality z Pivovarů Lobkowicz.

Kubánský bar La Casa de la Havana vieja.


8. Mňamky

Sedlčanský - české originály ze Sedlčan. Tradiční i moderní zrající sýry z rukou sedlčanských  sýrařů. K tomu navíc několik originálních sýrových specialit připravených speciálně pro Prague Food Festival.

Freshbedýnky - nejkvalitnější ovoce, zelenina, maso, mléko a další potraviny produkované v souladu s přírodou.

Marmelády ze šumavské Manufaktury Blanky Milfaitové, které byly oceněny 10 medailemi z toho 4 zlatými při soutěži World´s Marmalade Awards 2014!

Farmářské a bio potraviny Sklizeno.

Čokoláda Lindt vyrobená švýcarskými mistry.

Husí játra (foie gras) od Filipa Töpfera.

Bon-Bon český výrobce originální čokolády a delikates z marcipánu.

9. Velké degustační stany, které poskytnou pohodlí, sezení i nečekané zážitky.

10. Vstupenky v předprodeji od 1.4. na www.praguefoodfestival.cz za 450 Kč, na místě za 500 Kč.


 


 
Copak jestli je to zdravý, na to lidi kašlou, lidi mají rádi, když je to hlavně dobrý, pak řešej až, jestli je to zdravý…
Zdeněk Pohlreich
Top
English