PFF 2014 Badoit Fine Dining

INFO - RESTAURACE - MENU - BADOIT FINE DINING - PROGRAM - GALERIE - ŠÉFKUCHAŘI


 

BADOIT FINE DINING - novinka Prague Food Festivalu 2014!



„Snoubení všech smyslů v unikátní atmosféře Královské zahrady s výhledem na chrám sv. Víta.“

U společného dlouhého stolu ochutnáte menu od šéfkuchařů oceněných Michelinem či anketou Grand Restaurant. Budou se podávat 3 chody, amuse-bouche, vše snoubeno s luxusními alko i nealkoholickými nápoji a profesionální obsluhou.
Prague Food Festival 2014 - Královská zahrada Pražského hradu
Prague Food Festival 2014 - Královská zahrada Pražského hradu
Prague Food Festival 2014 - Královská zahrada Pražského hradu
Prague Food Festival 2014 - Královská zahrada Pražského hradu
PFF 2014 - Badoit Fine Dining
PFF 2014 - Badoit Fine Dining
PFF 2014 - Badoit Fine Dining
PFF 2014 - Badoit Fine Dining
PFF 2014 - Badoit Fine Dining
PFF 2014 - Badoit Fine Dining
PFF 2014 - Badoit Fine Dining
PFF 2014 - Badoit Fine Dining
PFF 2014 - Badoit Fine Dining
PFF 2014 - Badoit Fine Dining
PFF 2014 - Badoit Fine Dining
PFF 2014 - Badoit Fine Dining
PFF 2014 - Badoit Fine Dining
PFF 2014 - Badoit Fine Dining
PFF 2014 - Badoit Fine Dining

Vařit bude vítěz Badoit Grand Chef 2014 Jan Štěrba, vítězové Grand Restaurant 2013 Petr Fučík, Grand Restaurant 2012 Pavel Sapík, Grand Restaurant 2005 Michal Göth, michelinští chefové Oldřich Sahajdák, Roman Paulus, Riccardo Lucque (držitel Michelin Bib Gourmand) a Zdeněk Pohlreich - dle marketingových výzkumů u veřejnosti momentálně nejoblíbenější osobnost v gastronomii.
 

HARMONOGRAM DEGUSTACÍ:

 
PÁTEK
13:30 – 15:00 Pavel Sapík (Terasa U Zlaté studně) - vítěz Grand Restaurant 2012
16:00 – 17:30 Roman Paulus (Radisson Blu hotel, Alcron) - vítěz Grand Restaurant 2009, držitel michelinské hvězdy
18:30 - 20:00 Michal Göth (Miura hotel) - vítěz Grand Restaurant 2005 s restaurací U Kastelána
 
SOBOTA
13:30 - 15:00 Oldřich Sahajdák (La Degustation Bohême Bourgeoise) - vítěz Grand Restaurant 2011, držitel michelinské hvězdy
16:00 – 17:30 Petr Fučík (Koishi fish & sushi) - vítěz Grand Restaurant 2013
18:30 - 20:00 Zdeněk Pohlreich (Divinis, Yamato a Café Imperial) - dle marketingových výzkumů u veřejnosti momentálně nejoblíbenější osobnost v gastronomii - PŘEKVAPENÍ
 
NEDĚLE
13:30 – 15:00 Jan Štěrba (Chateau Mcely, Piano Nobile) - vítěz Grand Restaurant 2014, vítěz Badoit Grand Chef 2014
16:00 - 17:30 Riccardo Lucque (Aromi) - držitel Michelin Bib Gourmand
 
Neváhejte si zakoupit degustaci na tuto speciální událost, kde se osobně setkáte s těmi nejlepšími šéfkuchaři. Kapacita jedné degustace - 30 osob. Pro případ nepříznivého počasí se koná Badoit Fine Dining v zastřešeném stanu.

Cena:
1 950 Kč - zahrnuje 150 Kč vstup + servírovaná 3 chodová degustace s vybranými nápoji

"Vaříme s pomocí inteligentních spotřebičů Whirlpool se 6. smyslem"
www.whirlpool.cz
 
 

MENU BADOIT FINE DINING


Petr Fučík
Petr Fučík
Koishi fish & sushi
Petr Fučík (vítěz Grand Restaurant 2013)
 
  • Amuse bouche (hamachi nigiri, okurky, wasabi crème fraîche)
    • Deutz, Brut Classic, N.V., Champagne, Francie
       
  • Polévka z červeného curry, marinovaný tuňák, jablka, zázvor
    • Zind-Humbrecht, Riesling, 2011, Alsace, Francie
       
  • Mořský ďas, sladká kukuřice, chorizo, paprikový sabayon
    • Chlumecký Vít (pšeničné pivo, 11º, pivovar Vysoký Chlumec, Lobkowicz)
       
  • Pěna z bílé čokolády a zeleného čaje, jahody
    • Weingut Kracher, Beerenauslese Cuvée, 2011, Burgenland, Rakousko
       


 
Riccardo Lucque
Riccardo Lucque
Aromi
Riccardo Lucque (držitel Michelin Bib Gourmand)
 
  • Mušle Sv. Jakuba s tomatovou vodou a křupavou Panzanellou
    • Kim Crawford, Sauvignon blanc, 2012, Marlborough, Nový Zéland
       
  • Kalamáry ala carbonára
    • Terredora di Paolo, Greco di Tufo, 2012, Campania, Itálie
       
  • Rizoto s jeruzalémským artyčokem a uzeným úhořem
    • Spielberg, Pinot gris výběr z hroznů, 2011, Morava, ČR
       
  • Sicilská cannola
    • Castello Banfi, Moscadello di Montalcino Florus, 2008, Toscana, Itálie
       

 
Roman Paulus
Roman Paulus
Radisson Blu hotel, Alcron
Roman Paulus (vítěz Grand Restaurant 2009, držitel michelinské hvězdy)
 
  • Amuse bouche
    • Deutz, Brut Classic, N.V., Champagne, Francie
       
  • Sépiový salát s květákem, ředkvičkou, lanýžem a dashi
    • Denis Race, Chablis Grand Cru Blanchot, 2012, Bourgogne, Francie
       
  • Hovězí flank a dušená plec s miso esencí a bramborovou kaší uzenou v jasmínovém čaji
    • Lobkowicz Premium (12º)
       
  • Cheese cake z muškátové dýně s kandovaným kumquatem a zmrzlinou z dýňového oleje
    • Domaine Weinbach, Gewurztraminer „Cuvée Laurence“, 2005, Alsace, Francie
       

 
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich

Divinis, Café Imperial, Yamato
Zdeněk Pohlreich (dle marketingových výzkumů u veřejnosti momentálně nejoblíbenější osobnost v gastronomii)
 

  • Viña Leyda, Pinot noir reserva, 2011, Leyda Valley, Chile
     
  • Marinované ančovičky s peperonatou a confitem z lilku
    • Teredorra di Paolo, Fiano di Avelino, 2012, Campania, Itálie
       
  • Raviolo Nino Bergese s omáčkou ze smržů
    • Spielberg, Ryzlink rýnský Austerlitz pozdní sběr, 2012, Morava, ČR
       
  • Kotletka z vepřového Iberico, chřest a balsamico glazé
    • Château de Saint Cosme, Condrieu, 2012, Vallé du Rhône, Francie
       
  • Dortík Frangipane s malinami, mátovou omáčkou a mandlovou zmrzlinou
      

 
Oldřich Sahajdák
Oldřich Sahajdák
La Degustation Bohême Bourgeoise
Oldřich Sahajdák (vítěz Grand Restaurant 2011, držitel michelinské hvězdy)
 
  • Amuse bouche (Celer & libeček, Brambora & karotka, Králík & špenát)
    • Zámecké vinařství Bzenec, Rulandské bílé EGO pozdní sběr, 2012, Morava, ČR
       
  • Cibule, špek, pórek
    • Víno Blatel, Ryzlink rýnský VOC Blatnice, 2012, Morava, ČR
       
  • Kuře z farmy, kroupy, křen
    • Domaine Chessimont (Louis Michel), Chablis Grand Cru Les Clos, 2011, Bourgogne, Francie
       
  • Červená řepa, pivo, chléb
    • Braida di Giacomo Bologna, Brachetto d´Acqui, 2012, Piemonte, Itálie
       

 
Pavel Sapík
Pavel Sapík
 
 
Terasa u Zlaté studně
Pavel Sapík (vítěz Grand Restaurant 2012)
 
  • Grilovaná mušle sv. Jakuba s iberskou šunkou, sýrem Parmigiano reggiano a máslem z červených grepů
    • Refresh limetka & pomeranč (pivovar Černá Hora, Lobkowicz)
       
  • Trio z tuňáka: tartar s pošírovaným křepelčím vejcem, tataki s bílou ředkví a wasabi, špíz na citronové trávě v teriaki sosu
    • Michel Niellon, Chassagne-Montrachet rouge 1er Cru Clos Saint Jean, 2011, Bourgogne, Francie
       
  • Variace královského holouběte z Anjou s mladým hráškem, artyčoky a tomaty přelité sosem Bordelaise
    • Château Dauzac, Grand Cru Classé Margaux, 2008, Bordeaux, Francie
       
  • Kávová espuma s krémem z mléčné čokolády, crumble z ovesných vloček a medu a kávovou granitou
    • Graham´s 10 years old Tawny Port, Douro, Portugalsko
       
  • Domácí pralinky
Trio z tuňáka
Variace královského holouběte
Kávová espuma

 
Jan Štěrba
Jan Štěrba
Chateau Mcely, Piano Nobile
Jan Štěrba (vítěz Grand Restaurant 2014, vítěz Badoit Grand Chef 2014) 
 
  • Amuse Bouche (Svatojakubská mušle s Beluga čočkou, říčními raky a fialkovým dresinkem)
    • Vinum Moravicum, Sylvánské zelené pozdní sběr, 2011, Morava, ČR (neděle 13:30)
    • Vinařství Košut, Frankovka klaret kabinetní, 2012, Morava, ČR (neděle 18:30)
       
  • Lehce zauzená foie gras se smrži, višně, rukola
    • Caterina Zardini, Amarone della Valpolicella, 2008, Veneto, Itálie
       
  • Telecí svíčková, chřest, pastyňákové pyré, omáčka z lučního kvítí
    • Vincent Girardin, Meursault 1er Cru Les Poruzots, 2009, Bourgogne, Francie
       
  • Čokoládový dortík s ganáží z marinovaného zeleného pepře a zmrzlina ze slaného karamelu
    • Merlin (tmavý ležák, Lobkowicz)
Lehce zauzená foie gras se smrži, višně, rukola

 
Petr Fučík
MIchal Göth
Miura hotel
Michal Göth (vítěz Grand Restaurant 2005 s restaurací U Kastelána)
 
  • Štramberské ucho - rebarbora - foie gras
    • Johann Josef Prüm, Riesling Zeltinger Sonnenuhr Spätlese, 2009, Mosel, Německo
       
  • Risotto z pohanky - kozí sýr z farmy - štika
    • F. X. Pichler, Grüner Veltliner Smaragd Loibner Steinertal, 2012, Wachau, Rakousko
       
  • Srnčí hřbet - černý bez - květák
    • Víno Richard Tichý, Zweigeltrebe barrique pozdní sběr, 2009, Morava, ČR
       
  • Hruška - křupavý brick - frgálový krém
    • Oremus, Tokaji Aszú 3 puttonyos, 2006, Tokaj, Maďarsko 
Štramberské ucho - rebarbora - foie gras
Risotto z pohanky - kozí sýr z farmy - štika
Srnčí hřbet - černý bez - květák
Hruška - křupavý brick - frgálový krém


  



 
K vašemu restaurantu vede labyrint. Jakmile objevíte správnou cestu – obvykle nehledáte další.
Anonym
Top
English